VERZI OB ROJSTVU OTROKA

VERZI OB ROJSTVU OTROKA

Nežne ročice, prstkov deset, našobljene ustnice, jasen pogled – to za mamico in očka ves je svet. Iskrene čestitke!

------
Danes sta dobila najlepše darilo, ko na svet je privekalo detece milo. Naj obdaja ga zdravje in ljubezen, naj novo življenje bo kot pesem. Pesem, ki se rima na mama in sreča, ki se smeje le vama.

------
Jaz sem jaz odkar živim, čutim, mislim, jem in spim. Jaz imam svoje srce, mamo, očka in ime. Jaz ne bom nikoli ti. Vsakdo je to, kar se rodi. (Zvezdana Majhen)

------
Nihče ne more vedeti, kaj pomeni življenje, kaj pomeni svet, kaj pomeni kar koli, dokler ne dobi otroka in ga vzljubi. Takrat se spremeni vse vesolje in nič ne bo nikoli več tako, kot je bilo. (Lafcadio Hearn)

Za mamina ušesa najlepši je zvok, ko prvič po rojstvu zajoka otrok. Srce materinsko ji sreča prevzema, k prvikrat svojo hči /svojega sina objema. Teh čustev nihče opisati ne zna, ker le v dnu srca čutiti se jih da. Zares veselimo se skupaj z vama, saj vemo, da svoji hčerki/ svojemu sinu najboljša boš mama.


------
Redki so dnevi v našem življenju, ki si jih zapomnimo za vedno. Še redkejši so dnevi, ki nam popolnoma spremenijo vrednote in pogled na svet. Na srečo pa je dni, ko lahko uživamo v teh spremembah velikokrat na pretek... Ob dnevu, ko ste postali družina, vam želimo veliko prespanih noči, pristnih trenutkov in zabavnih prigod. 


------
Novorojenček je začetek vsega, nečesa čudovitega, upanja, sanj o možnostih. (E. Leshan) 

------
Otrok lahko odraslo osebo nauči 3 stvari: kako biti srečen brez razloga, kako biti vedno zaposlen in kako iskati tisto, kar si želite s celim svojim bitjem (P. Coelho)